Analysverktyget hjälper företaget att ta datadrivna beslut

Det populära verktyget Power BI ökar i efterfrågan allt mer och mer. Just för att verktyget ger dig stora möjligheter och har flertalet olika funktioner. Power BI är uppbyggt för att skapa enkelhet. Du betalar endast per användare månadsvis och därmed slipper ditt företag betala en stor licenskostnad.

Vi vill därmed dela med oss av relevant information kring hur du använder verktyget på bästa möjliga sätt, vi ger dig exempel på olika analysrapporter samt tar upp starka fördelar med Power BI för att du skall kunna nyttja hela funktionaliteten. 

Varför du skall välja Power BI

Microsoft Power BI är ett skalbart dataanalys-verktyg som visualiserar den data du lägger in i systemet, så att  du sedan enkelt kan göra en lättförståelig analys.

Affärssystemet skapar enkelhet för företag att lättare komma åt sina rapporter och vara väl uppdaterade på ny information som delas. Utforska Power BI och skapa interaktiva dashboards som gör att alla i organisationen förstår olika insikter. Med verktyget får du åtkomst i desktop, tablet eller i mobilenhet. Dina kollegor kommer därför lätt in och kan läsa delade rapporter vart de än befinner sig.

Power BI hjälper anställda på alla nivåer i företaget att ta välgrundade beslut på aktuell information.

Därför är Power BI det verktyget som hjälper dig att ta fram strategiska beslut baserade på dataanalys. Med det intelligenta verktyget kan du skapa rapporter, analysera och visualisera din data, i resultat av att fatta de rätta besluten. Alltså med hjälp av Business Intelligence blir företaget mer datadriven och hjälper till att nå företagets satta KPI:er. Vill du läsa mer om datavisualisering, klicka här för att läsa mer.

Fördelar med Power BI:

Enkelt – Ingen teknisk erfarenhet krävs

I Power BI finns drag and drop funktionalitet i dina rapporter vilket är användarvänligt och minskar kostnader av utvecklare. 

Kostnadseffektivt – Betala endast för det du konsumerar

I Power BI Desktop finns en gratis vy där man kan få ta del av data samt visualisera och analysera. Alltså det kostar först när du som användare skall publicera data för andra användare.

Anpassningsbart – fungerar bra för företag av alla storlekar

Anpassa den data till just din verksamhet som du vill analysera och visualisera. Du kan med hjälp av instrumentpaneler filtrera din data och få en djupgående analys i detaljnivå. Rapporterna är tillgängliga på webbplatsen som kan nås via desktop, laptop eller mobil enhet. 

Moln-baserat – Få full tillgång till din data var än du befinner dig

Power BI är molnbaserat system och har automatiserade uppgraderingar som går att schemalägga. Detta resulterar i minskade kostnader och företagets anställda kan arbeta i systemet vart de än befinner sig.

Integrerat – Sammankoppla enkelt data från olika källor
Power BI är integrerat med många olika verktyg och hundratals appar. Bland annat Office 365, Azure, Dynamics 365 Business Central och Google Analytics. Med bara några få klick kan man koppla samman verktyg och appar och få fram ett visuellt underlag till den sammankopplade datan. 

Vill ni ha hjälp att effektivisera ditt företag genom datadrivna beslut?


Vi på Everest erbjuder konsultation inom Power BI så att du lätt kan komma igång och få ut det mesta av systemet. Vi är experter med lång erfarenhet inom Microsoft Dynamics Business Central och Power BI.

 

kontakta oss

Priser

Kontakta oss om du vill ha en detaljerad utvärdering, konsulttjänster eller mer information om prissättning.

Power BI Pro

87,40 kr

per användare/månad

Mobilapp
√ Power BI desktop 
Publicera & dela rapporter
Storleksgräns för modell 1GB
Uppdateringsfrekvens 8/dag
 +100 datakällor
API:er
AI-visualiseringar
Datasäkerhet & kryptering
√ Lagring 10 GB/användare

Kontakta oss
Power BI Premium

174,70 kr

per användare/månad

√ Allt i Pro
√ Sidnumrerade (RDL) rapporter
√ Storleksgräns för modell 100 GB
√ Uppdateringsfrekvens 48/dag
√ Avancerad AI
XMLA Slutpunkt
√ Dataflöden
√ Analysera lagrad data i Azure Lake
√ Lagring 100 TB

Kontakta oss

Everest Process
Vi startar med ett uppstartsmöte där vi analyserar era behov och går igenom hur Everest kan strukturera ert dataflöde på bästa sätt utifrån licensbehov och rapporter.

Ett estimat tas fram där vi börjar med någon utvald rapport och presenterar hur ni kan följa upp er data. Genom att planera, dels för en deployeringsprocess med tester och vilka användargrupper som ska få ta del av datan i er organisation, kan vi skapa tydliga dashboards med visualiseringar mot de olika användargrupperna

5 steg för att komma igång med din första Power BI analys

  1. Gör ett konto:
    Skapa ett konto med olika vynivåer för dina anställda. 
  1. Importera din realtids-datakälla till Power BI:
    Du kan skapa eller importera innehåll i: filer och databaser. 
Power BI create a report realtime
  1. Skapa rapporter i Desktop:
  2. Visualisera datan:
  3. Dela med din avdelning eller med andra inom företaget

Exempel på rapporter

Försäljning – Få insikter kring företagets försäljning

Få en klar överblick över försäljning av företagets produkter, kampanjdagar och sälj-teamets prestation med hjälp av Power BI.

Försäljningsanalys i Power BI
Lageranalys i Power BI
Lageranalys – få koll på ditt lagret i realtid

Få överblick kring din lagerstatistik, plock-saldo och exempelvis avskrivningar av produkter eller notiser på lagerstatus.

Produktion – Överblicka tillverkningen i realtid
Få översikt över företagets tillverkning i realtid med Power BI. Du kan lättare agera över de problem som kan uppstå. Med hjälp av verktyget kan produktionsavdelningen få koll på antalet artiklar som produceras, tillverkningsfel, reklamationer och andra parametrar som är viktig för just din verksamhet.

Marknadsföring – Analysera företagets konverteringar
Mät och utvärdera vilka kampanjer som går bäst och ger mest vinst. Den data du får fram kan sedan användas som underlag för framtida marknadsföringsstrategier

IT-utgiftsanalys – Få djupare inblick
Håll koll på planeringscykeln och analysera förändringar i IT-utgifterna under räkenskapsåret.

Affärsmöjlighetsanalys – Öka företagets lönsamhet
Undersök vilka faktorer som påverkar företagets lönsamhet. I Power BI kan man till exempel analysera ekonomichefens nyckelmått för företagets ledning, produkter och kunder.

Detaljhandelsanalys – Jämför försäljningen och skapa mål
Analysera exempelvis försäljningsdata över butiker i landet och jämför måtten av årets resultat med förra årets.

Ladda ner gratisversionen här och lär dig navigera runt i verktyget. Microsoft har otroligt bra manualer för dig som vill lära dig nytt hela tiden. 

Microsoft Power BI dashboard vy

Kom i kontakt med oss

Är du redo att komma igång med Power BI eller bara har frågor om systemet? Tveka inte att höra av er till oss på Everest så hjälper vi gärna till. Vi erbjuder konsultation och stöttning hela processen. 

RING OSS
+46 (0) 731 52 64 24

MEJLA OSS
info@everest.se

BESÖK OSS
HK: Töpelsgatan 5B 416 55 Göteborg

Vi kontaktar gärna dig!

Vill du veta mer om Power BI? Hör av dig till oss så kontaktar vi dig för mer information. Eller läs på Microsofts egna hemsida för vägledning hur du enkelt kommer igång med Power BI eller saker du bör tänka på